Anti Vlooien en Teken middel Seresto

seresto

Seresto is een innovatieve halsband die honden tot wel 8 maanden beschermt tegen vlooien, teken en bijtende luizen. Vlooienband bevat de werkzame bestanddelen imidacloprid en flumethrine. De vlooien halsband werkt 7 tot 8 maanden tegen volwassen vlooien en 8 maanden tegen vlooienlarven. Tegen teken werkt de vlooienhalsband 8 maanden. Daarnaast heeft het een afwerende werking tegen teken. De afwerende werking voorkomt dat teken zich voeden op uw hond, waardoor het risico op door teken overgebrachte ziektes als ziekte van Lyme, Babesia en Ehrlichia sterk wordt verminderd. Daarnaast verlaagt de vlooienband het risico op infectie met Leishmania infantum via overdracht door zandvliegjes tot 8 maanden. Werkt niet tegen mijten.

 

De halsband is enkel voor uitwendig gebruik, is waterbestendig en geurloos. Door de speciale ‘polymeermatrix’ van de halsband bevindt zich binnenin de halsband de grootste concentratie aan werkzame stoffen, en is deze concentratie aan de buitenzijde van de halsband een stuk lager. Hierdoor is de vlooienband erg veilig in gebruik. Halsband is daarom ook veilig voor andere dieren en kinderen. De werkzame stof bevindt zich niet aan de buitenkant van de band, maar hecht zich aan de talglaag van de huid. Daarom wordt de band als veilig beschouwd. Dit is ook bevestigd door een reeks veiligheidsonderzoeken onder gebruikers. Het dier kan dus veilig geaaid worden na aanbrengen van de band. Let wel op dat een kind de band niet langer dan 15-20 minuten vasthoudt.

 

Seresto is te gebruiken bij pups vanaf 7 weken. Let wel op: pups groeien hard, dus maak de band op tijd losser.

Bij het aanbrengen van de halsband is het belangrijk de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen aan de binnenzijde van de halsband. Breng de halsband vervolgens aan rond de nek van uw hond, zonder deze te strak aan te trekken (zorg dat er twee vingers ruimte overblijft tussen nek en halsband). Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Na aanbrengen van de halsband zullen de werkzame stoffen zich vervolgens verspreiden over de rest van het hondenlichaam.